Tidligere arrangementer

2021

Europæisk relevans

15. oktober kl. 09.30 – 11.00

Når man søger EU-støtte får man altid af vide, at ens projekt skal have en ”europæisk relevans”, ”European added value” eller lignende. Men hvad betyder det egentlig helt konkret for dit kulturprojekt, og hvordan kan du gribe dette lidt abstrakte begreb an?

Creative Europe-infomøde i Herning eller Aarhus

Dato for begge infomøder: 12. oktober 2021
Kl. 10.00 – 12.00 på Fermaten, Smallegade 4, 7400 Herning
Kl. 14.00 – 16.00 på DOKK1, Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus.

Arbejder du på en kulturinstitution eller i en kommune, der overvejer at deltage i spændende, internationale projekter for at hente inspiration, få nye tanker og udvikle jer selv? Så deltag i Creative Europe-infomøde i Herning eller Aarhus. Mødet er i samarbejde med Central Denmark EU Office.

Du kan bl.a. høre fra en kulturaktør, der selv har prøvet kræfter med programmet, og så kan du få 1:1 sparring om dine projekttanker med enten Saxe Lomholt, der er Head of Creative Europe Desk Danmark eller med Louise Godt, der er EU-kulturrådgiver ved CDEU.

Infosession om puljen for udbredelse af europæiske litterære værker

15. september kl. 09.00 – 10.00

Med denne info-session vil vi danne et overblik over puljen for udbredelse af europæiske litterære værker. Vi stiller skarpt på, hvordan du som forlag kan få støtte til oversættelse af europæisk litteratur og skabe projekter, der får litteraturen til at rejse på tværs af Europa. Puljen er en del af det nye Creative Europe program 2021-2027, og det er blevet endnu mere fordelagtigt at søge som forlag - også selvom man er et lille et af slagsen.

Creative Europe Q&A session

27. august kl. 10.00 – 11.30

Til denne workshop vil Creative Europe Desk Danmark besvare de spørgsmål, du har ift. dit Creative Europe-projekt og ansøgning. Du har altså nu chancen for at få svar på tekniske såvel som mere indholdsmæssige spørgsmål, der kan hjælpe med at gøre din ansøgning klar til deadline. Det vil være et åbent forum.

Målgruppen er projektledere- eller partnere, der arbejder på konkrete projekter og har spørgsmål, de ønsker afklaring på inden ansøgning. 

Sådan søger du EU-støtte / How to apply for EU funding

25. august kl. 10.00 – 11.30

I denne workshop forsøger vi at gennemgå alt det, du skal huske, hvis du er ved at lægge sidste hånd på en ansøgning til Creative Europe. Om du er partner eller projektleder, så er der en lang række ting, der kan gå galt, og med denne workshop, forsøger vi at forberede jer bedst muligt på slutspurten i ansøgningsfasen.

Målgruppen er projektledere- eller partnere, der arbejder på konkrete projekter. Andre, som blot vil lære til en anden god gang, er også meget velkomne.

(Engelsk / In English)

EU-støtte til scenekunst / EU funding for performing arts

21. juni kl. 10.00 – 11.30

Som noget helt nyt, er der nu etableret et dedikeret støtteprogram til scenekunstområdet med navnet ”Perform Europe”. I denne info-session vil vi derfor gennemgå det nye program for at se, hvilke nye muligheder, der viser sig for scenekunstprofessionelle.

Målgruppen er scenekunstprofessionelle, som vil vide mere om mulighederne for europæisk funding til forskellige projekter. Bemærk, at begrebet ikke inkluderer musikprofessionelle.

(Engelsk / In English)

Samarbejdsprojekter

18. juni kl. 10.00 - 11.30

I denne workshop arbejder vi alene med puljen til Samarbejdsprojekter. Vi forsøger at gå alle de centrale elementer igennem. Vi gennemgår de vigtigste begreber og deler tips og tricks til den gode ansøgning om midler til et samarbejdsprojekt.

Målgruppen kan både være mulige partnere eller projektledere på et samarbejdsprojekt.

Introduktion til Creative Europe

2. juni kl. 10.00 - 11.30

Denne info-session er målrettet dig, for hvem Creative Europe er noget nyt eller som ikke tidligere har søgt om europæiske projektmidler. Vi vil forsøge at gå Creative Europe-programmet igennem skridt for skridt samt at introducere den politiske baggrund og kontekst. Vi vil arbejde med centrale begreber som ”europæisk merværdi”, ”samarbejde”, ”prioriteter” og meget mere. 

Målgruppen er nye eller nysgerrige til programmet, samt erfarne som gerne vil have frisket Creative Europe-programmet op.

OVERBLIK: Hvad ved vi om Creative Europe-programmet 2021-2027? / OVERVIEW: What do we know about the Creative Europe programme 2021-2027?

26. maj kl. 10.00 – 11.30

Med denne info-session forsøger vi at danne os et overblik over det nye Creative Europe-program: Hvilke projekter kan man søge til, hvor mange projektmidler er tilgængelige, og hvordan og hvornår, skal der ansøges? Vi vil også skabe et overblik over nye initiativer i programmet, gøre status over lande, som ikke er med i EU og forsøge at redegøre for nye og mere simple ansøgnings- og afrapporteringsprocedurer.

Målgruppen er både de nye såvel som de erfarne.

(Engelsk / In English)

Opdateret 15. oktober 2021

Kontakt

Vil du spørge os om noget? Her kan du henvende dig til Slots- og Kulturstyrelsen

EU-støtte Nyt

Modtag nyhedsbrev om EU-støtte.
Tilmeld

Er dit projekt støttet af Creative Europe? Så vil vi meget gerne følge med i, hvad I laver! Brug hashtagget #creativeeuropestøtter, når du deler indhold på Instagram, der er støttet af Creative Europe - hvis du har lyst.